Kersttoernooi 2019

Kort wedstrijdverslag van het kersttoernooi 2019 door Frans van Doorn.

Een gezellig kerst biljarttoernooi.

 

Ook dit jaar organiseerde biljartvereniging “Ons Genoegen” uit Norg het jaarlijkse kersttoernooi in “De Brinkhof”. Maar liefst 54 deelnemers van diverse biljartverenigingen uit Drenthe, namen deel aan ​​ dit gezellige toernooi. De wedstrijden werden op vrijdag 27 en zaterdag 28 december gespeeld in drie verschillende wedstrijdklassen.

In de C -klasse vond een sterk spelende Wim Kuipers in de finale zijn meerdere in Hendrik Hartlief die toch wel het meest constant presteerde. De hoogste serie in deze klasse werd ook door Hendrik gemaakt. De derde plaats was voor Arjan Tip en vierde werd Henk Prins die met mooi spel net niet in de halve finale kon winnen.

In de B-klasse werd de vierde prijs veroverd door Rudie Saptenno die tot de halve finale onverslaanbaar leek. Rudie bleek echter niet opgewassen te zijn tegen Lammert Adams die op zijn beurt in de finale zijn meerdere moest erkennen in Johan Tip. De prijs voor de hoogste serie ging naar Stefan Schölvinck met 11 caramboles. Stefan speelde zeer constant en eindigde op de derde plaats.

In de A-klasse leek Carel Mauwa, zeker na zijn prachtig eerste partij met een serie van 18 caramboles, een kandidaat voor de eindzege. Maar in het biljarten is niets zeker. In de kwart finale lukte het allemaal niet meer zo best en ging de strijd voor een plek bij de eerste vier tussen Jannes Hamminga, Douwe Blomsma, Eise Kruier en Meine Wieland. Laatst genoemde wist in de finale de sterk spelende Eise Kruier te verslaan en verdiende door zijn zeer constante spel de hoofdprijs. Op de derde plaats eindigde Douwe Blomsma met een zeer goed toernooi gemiddelde en als vierde Jannes Hamminga. Carel Mauwa viel toch nog in de prijzen. Hij kreeg die van de hoogste serie van het toernooi!

Berend Thijs, de voorzitter van Ons Genoegen bedankte aan het begin van de prijsuitreiking Sikko Kremer, Korrie en Jannie Keun voor het vele voortreffelijke werk dat ze hadden verzet en de uitstekende organisatie van dit geslaagde toernooi. Alle aanwezigen beaamden dit met een luid applaus.

Na een gezellige nazit ging iedereen tevreden huiswaarts.

Hendrik in actie en werd eerste in klasse 3
Wim die helaas zijn meerdere in Hendrik moest erkennen.
Johan die iedereen in de 2e klasse het nakijken gaf.
Ook Lammert lukte het niet Johan te verslaan.
Dan de kampioen in de eerste klasse, tegen Meine was geen kruid gewassen.
Zelfs Eise ( die alle partijen won ) had tegen Meine geen schijn van kans.